Adeziv cu ciment alb – Marmoflex

Detalii produs – adeziv cu ciment alb

Adeziv cu ciment alb ceramic recomandat pentru lucrari in interior sau exterior pentru aplicari de faianta, gresie, gresie portelanata, gresogranit, clincher, piatra naturala, marmura. Se utilizeaza in special la aplicarea placilor de dimensiuni marl, acolo uncle este necesara o flexibilitate ridicata a sistemului.

Date tehnice – adeziv cu ciment alb

    • Consum specific: 3 -4 kg/mp
    • Temperatura aerului, a stratului suport si a materialului aplicattrebuie sa fie intre +5°C si 30°C
    • Culoare: alb
    • Timp deschidere: 30 min (timpin care pasta iii p5streala proprietatile adezive)
    • Timp lucrabilitate: 3 ore

Alunecare: maxim 0.5 mm

Mod de preparare – adeziv cu ciment alb

Se amesteca un sac de 25 kg de adeziv cu ciment alb MARMOFLEX cu circa 6-8 litri de apa pana se obtine o pasta omogena, plastica si stralucitoare. Se lasa 10 minute, dupa care se amesteca din nou.

Mod de aplicare:

Se foloseste pentru lucrari de placari de gresie, gresie portelanata, faianta peste faianta, gresie, ciment sclivisit etc., din interior sau exterior, expuse la temperaturi Intre -25°C +80°C In medii umede sau uscate, sau la aplicarea placilor ceramice peste pardoseala Inc51zita. Se poate utiliza pentru aplicarea placilor de gresogranit clincher, aplicarea de faianta, pe placi de
gipscarton, pentru aplicarea placilor de dimensiuni marl pe substraturi minerale, pentru placarea piscinelor si bazinelor de apa.
Pasta de adeziv cu ciment alb se aplica pe suprafata de baza cu drisca dintata intr-un strat de 4-5 mm dupa care se intinde cu o mistrie canelata sau cu zimti (atentie: nu se aplica pasta deodata pe o suprafata mai mare de 1 mp; in cazul formatelor marl aplicarea se va face in sistem “dubla aplicare”); apoi se aplica placile ceramice si se preseaza. Dupa presare placa trebuie acoperita cu mortar 100%. Placile devin practicabile dupa 2 zile in cazul peretilor si 3 zile in cazul pardoselilor. Rosturile se pot inchide dupa minim 48 ore. La temperaturi joase timpul de intarire se prelungeste.
Nu este recomandata folosirea lui pe o suprafata suport din lemn, plastic, metal, etc.