Mortar tinci alb interior / exterior TINCI ALB 25 KG/SAC

Detalii produs

tinci_alb_thermosistem

Mortar tinci– produs sub forma de pulbere de culoare gri, pe baza de ciment, nisip, var, aditivi organici, nisipuri atent selectionate, aditivi chimici si rasini sintetice.

Mod de utilizare mortar tinci

Cu ajutorul unui amestecator adezivului se amesteca cu circa 25% apa curata (6-8 litri apa la 25 kg TS-FI) pana se obtine o pasta omogena. Se lasa 15 minute pentru realizarea reactiilor chimice si se amesteca din nou. Pasta obtinuta este utilizabila cca. 3 ore de la preparare.

Date tehnice

  • Consum specific: 3-4 kg/mp;
  • Proportia amestecului: 5-6 l apa la 25 kg TINCI ALB;
  • Temperatura de punere in opera: +5 … +30 grade C;
  • Timp de punere in opera: 2-3 ore;
  • Timp de dare in exploatare: 24 de ore;
  • Densitate 1.45 g/cm;

Mod de preparare mortar tinci

Se amesteca circa 5-6 litri de apa la un sac de 25 kg mortar tinci alb, se mixeaza cu un
amestecator mecanic sau la cantitati marl in betoniera pana la obtinerea unei paste omogene, cremoase plastica. Se asteapta 10 minute dupa care se mai amesteca o data energic.

Mod de aplicare

Se poate aplica pe orice tip de suprafete cu rezistenta mecanica sporita, pe suprafete lipsite de crapaturi, curate, uscate, pe care nu exista substante antiaderente (uleiuri, ceara, praf, grasimi). Inainte de aplicare se stropeste peretele cu apa si se lasa sa se zvante. Tinciul se aplica cu gletiera pe perete in grosime de 1-2 mm. Dupa intindere se asteapta o ora, o ora si jumatate dupa care se stropeste si se driscuieste cu o drisca din polistiren sau cu burete obtinandu-se o suprafata fina uniforma. Materialul se foloseste intr-un interval de 2-3 ore.
Nu este recomandata folosirea lui pe o suprafata suport din lemn, plastic, metal, ipsos, huma sau polistiren.