Sapa autonivelanta – Nivel Uno

Detalii produs sapa autonivelanta

sapa-autonivelanta-nivel-uno

Sapa autonivelanta – Mortar pe baza de ciment cu intarire rapida agregate si aditivi destinat nivelarii suprafetei pardoselilor in strat de 2-10 mm. Se aplica rapid datorita fluiditatii cu caracteristici de autonivelare optime, prelucrabilitate usoara, suprafete plane si netede, pentru interior.

Date tehnice

  • Consum specific: 1,5kg/ m2/mm
  • Temperatura aerului, a stratului suport si a materialului aplicattrebuie sa fie intre +5°C si 30°C
  • Culoare: gri
  • Timp deschidere: 15 – 20 min
  • Timp lucrabilitate: 1,5 – 2 ore

Mod de preparare

25 kg de sapa autonivelanta se amesteca cu turatie redusa (max. 600 rot/min) cu circa 5,5-7 litri de apa rece curata cu un amestecator mecanic pana la obtinerea unei paste omogene, fara aglomerari. Se asteapta 3 minute dupa care se mai amesteca o data.

Mod de aplicare

Amestecul se toarna pe suprafata amorsata in prealabil. In timp ce este turnata, sapa autonivelanta se va ajuta cu o gletiera din otel, cu dinti fini. Pentru a obtine o suprafata perfect nedeta (fara pori), suprafata proaspata trebuie dezaerata trecand peste ea o rola cu tepi (imediat dupa turnare). Sapa devine circulabila pentru trafic usor dupa cca. 24 de ore; acoperirea cu covoare PVC, mocheta sau parchet laminat se poate face dupa cca. 72 ore.
Trebuie evitata uscarea prea rapida a stratului proaspat turnat. Materialul intarit nu se mai amesteca cu apa. Nu se amesteca cu alte materiale, adezivi sau rasini sintetice si ciment. Nu se utilizeaza la exterior si in spatii umede.