Tencuiala decorativa – EdelPutz Alb Natur

tencuiala-decorativa-edelputz-alb-natur

Detalii produs – Tencuiala decorativa

Tencuiala decorativa este un mortar uscat, rezistent la intemperii, hidrofobat, permeabil la vapori de apa, prelucrabil manual sau mecanizat, ca tencuiala driscuita, periata, zgariata sau strop.
Este compus din: var hidratat, ciment alb, nisipuri de marmura, adaosuri.

Date tehnice – Tencuiala decorativa

  • Consum specific: 5,5 kg/mp
  • Temperatura aerului, a stratului suport si a materialului aplicat trebuie sa fie intre ~5°C si 30°C
  • Culori: diverse
  • Granulatie max.: 2 mm
  • Rezistent5 la compresiune (28 zile): > 1,5 N/mm
  • Conductivitate termica (A): 0,8 W/mK
  • Factor al rezistentei la permeabilitate la vapori (p.): 12
  • Grosime strat: 3-4 mm
  • La prelucrarea tencuielilor driscuite pestetencuieli termoizolante se va aplica un strat de minim 5 mm! Pentru a realiza o suprafata de absorbtie uniforma se recomanda aplicarea in dublu strat.

Mod de preparare – Tencuiala decorativa

Se va amesteca tot continutul sacului de tencuiala decorativa – 25 kg EDELPUTZ- cu cca. 10 I de apa in malaxorul prin cadere libera timp de 3- 5min. Se vor descarca continuturile mai multor malaxari intr-o targa de mortar, pentru a se omogeniza manual mortarul. In acest fel vor fi evitate diferentele de consistenta si de culoare.

Mod de aplicare

Suportul trebuie sa fie uscat, neinghetat, fara praf, permeabil, neted, cu capacitate portanta.
Se aplica pe: tencuieli de var-ciment si de ciment, alte suporturi minerale si tencuieli termoizolante. Nu se aplica pe: materiale sintetice, straturi de vopsea sau uleiuri, zugraveli; sistemetermoizolante.
Cu cateva ore Inaintea tencuirii se va umezi suportul in functie de capacitatea sa absorbanta si de starea vremii. Inaintea aplicarii tencuielii pe stratul suport nu trebuie sa existe nici un strat de apa.
La tencuiala termoizolanta simpla si extra se va umezi stratul suport cu o zi inainte. Tencuiala decorativa se aplica manual cu mistria sau cu fierul de glet, apoi se realizeaza structura dorita.
La tencuiala periata este posibila si prelucrarea cu o masina de tencuit adecvata. Tencuiala driscuita: Dupa aplicare se trage cu dreptarul sau se driscuie.
Dupa caz, se mai poate uda suprafata tencuita in timpul driscuirii.
Atentie: driscuirea excesiva poate produce pete de culoare !